Ръководство за регистрация

С цел да се възползвате максимално от EuRIS, вие трябва да създадете акаунт. Това ще направи възможно достъпа до допълнителни услуги като абониране, известяване, CEERIS за да докладвате вашето пътуване [https://www.ceeris.eu] или регистрация на вашите кораби или терминали. Може да проследявате пътя на вашия кораб, да заявите информация за други кораби и да бъдете уведомени за техните ETA. Само собственика на кораб или терминал може да го регистрира.
Забележка: за да заявите информация за данните за кораби, притежавани от други лица, моля натиснете тук click here.

За да създадете акаунт, вие трябва да

 • изберете профил,
 • въведете вашите лични данни.

За да регистрирате кораби или терминали, в последствие трябва да

 • създадете организация, към която принадлежат вашите кораби/терминали, или да изберете вече съществуваща организация
 • бъде потвърдена вашата собственост върху кораба/терминала.

След тези стъпки, получавате потвърждение за регистрацията и сте готови за работа!

По-долу, стъпките са обяснени в детайли.

Прочети още...

Стъпка 1 - избиране на профил

profielen registratie

В първата стъпка вие избирате профил. В зависимост от избрания профил, ще ви бъдат предложени определени функционалности. Ако сте капитан вие може да добавите кораб към вашия профил и да управлявате неговите настройки за поверителност или да споделяте информация с други. Администраторът на терминал няма да има тази възможност автоматично. В описанието на профилите (вижте изображението) може да прочетете кой профил да изберете. 

В случай, че направите грешен избор, не се притеснявайте, може да промените този избор по всяко време в "Моят акаунт". Също така е възможно да изберете няколко профила, например ако управлявате едновременно кораби и терминали.

Прочети още...

Стъпка 2 - лични данни

Във втората стъпка се изискват детайли относно вашите лични данни. Те ще бъдат използвани за ви изпращаме на електронни писма или уведомления.

Не забравяйте да потвърдите вашите данни чрез електронното писмо, което ще получите в края на процеса.
Може да прочетете нашата политика за поверителност privacy policy.

Прочети още...

Стъпка 3 - създаване на организация

В тази стъпка трябва да попълните детайли за вашата организация.

Първо може да потърсите дали вашата "организация" е вече регистрирана в EuRIS. Бъдете внимателни при изписването. Пробвайте няколко различни начина ако не можете да намерите веднага организацията.

В случай, че вашата организация все още не съществува, може да създадете нова организация. В този случай, вие сте "първият потребител" и сте автоматично администратор на тази организация. Моля, имайте предвид, че няма да имате възможност за промяна на името или електронния адрес на организацията в бъдеще, тъй като трябва да се гарантира, че организацията е уникална.
Моля, използвайте официалното име на вашата организация за да могат другите потребители да я намерят лесно.

Администраторът на организацията има следните възможности:

 • Да добавя потребители: създава нов акаунт на потребители, които искат да бъдат част от организацията
 • Да кани потребители: кани потребители, които имат акаунт, но все още не принадлежат към организация
 • Да регистрира други кораби и терминали от вашата организация
 • Да задава клас на поверителност за кораби и терминали. За повече детайли относно класовете на поверителност, моля вижте тук go here
 • Да присвоява права на други потребители в EuRIS за да виждат позицията и данните за пътуване на конкретен кораб от вашата организация (неограничено или за определен времеви период)
 • Да променя информацията за вашата организация

Други членове (потребители) на организацията, които нямат административна роля, имат следните възможности:

 • да виждат данните за кораби и терминали на тяхната организация
 • да достъпват до пощенската кутия на EuRIS за електронно докладване
 • да виждат плановете за пътуване и позицията на корабите от тяхната организация
 • да имат достъп да използват  CEERIS за изпращане на електронни доклади за кораби на тяхната организация.

За да използват CEERIS администраторите също

 • присвояват права на други потребители в EuRIS (например агенти) позволението да изпращат електронни доклади за конкретни кораби в CEERIS.
Прочети още...

Стъпка 4 - регистрация на кораб

 
За да добавите кораб/терминал към организация, трябва да въведете коректните данни на този екран. Въз основа на данните, които въведете, системата ще направи проверка дали сте законен собственик. Моля, имайте предвид, че УЕИН на кораб се изисква за да се използват различни услуги. За да докладвате пътувания в CEERIS, е необходим валиден УЕИН при регистриране на кораб.

По подразбиране, проверката се базира на телефонния номер и електронния адрес на вашата организация. Вие може да промените това ако желаете. 

Въведените данни за идентификация на кораба се проверява от националната институция, която издава корабното удостоверение и мерителното свидетелство.

За да завършите вашата регистрация трябва да приемете общите правила и условия. Ще получите едно или няколко електронни писма за проверка на електронните адреси, които сте въвели и за потвърждение на регистрацията на всеки кораб или терминал.

След като това е направено, акаунта ще бъде активиран и може да влезете в портала.

Възможно е да регистрирате едновременно няколко кораба/терминала, които притежавате. Допълнителни кораби/терминали също могат да бъдат добавени на по-късен етап.

 
Прочети още...

Въпроси / проблеми

В случай, че срещнете проблем по време на създаване на акаунт, моля докладвайте за това чрез формата за контакти. Ние ще се свържем с вас скоро, за да ви помогнем.

В случай, че имате въпроси относно CEERIS, моля да се прочетете FAQs или да се свържете с поддръжката на национално ниво за вашата държава [CEERIS, вижте най-долу].

Прочети още...